Tuinen ontwerpen bij Hornbach

Een weekend tuinen ontwerpen bij Hornbach

Op verzoek van de Ontwerpacademie heeft Peter Kroesen van Kroesen Design in het weekend van 22 en 23 april snelle tuinontwerpen gemaakt voor klanten van de nieuwe Hornbach vestiging in Den Haag.

Een dagje tuinen ontwerpen voor  klanten van Hornbach, hoe pak je dat aan? Per klant heb je een half uur tot een uur de tijd. En je wilt dat de klant met iets naar huis gaat. 

 Klanten komen spontaan aan je bureau zitten en je hebt dus geen voorkennis van de situatie. En zelf hebben ze vaak ook geen concreet idee van wat ze willen. In dat geval is het belangrijk om er achter te komen wat bij de klant past.

 Ik begon met te vragen hoe het huis en de tuin eruit zien. En wat de wensen en eisen zijn voor de tuin. Ik heb geprobeerd een startpunt te vinden maar het is best een uitdaging om dat  in zo korte tijd voor elkaar te krijgen. Toch is het me in alle gevallen gelukt om een beginpunt te vinden en zijn er mooie ideeën ontstaan. Daarvan heb ik een snelle schets gemaakt die ik de klant kon meegeven. 

 De meeste klanten wonen in een nieuwbouwhuis waarvan de tuinen vaak bestaan uit smalle lange stukken grond. De lengte daarvan moet worden onderbroken. Daarmee wordt een tuin interessanter. Bij kleine tuinen vind Ik het belangrijk dat er niet teveel in wordt gepland, zodat de tuin leefbaar blijft.

 Tussen de klanten waren er ook enkelen met grote vrijstaande huizen. Daarbij heb ik steeds geprobeerd de tuin aan te sluiten op de bouwstijl van de woning.

 De ideeën die ik de klanten hebt meegegeven konden door de beperkte tijd niet bestaan uit een volledig uitgewerkt tuinplan. Maar waren voldoende om zelf verder mee aan de slag te gaan. Het gaat tijdens zo’n dag uiteraard om ideeën en richtingen en niet om een compleet uitgewerkte tuin. 

Al met al een leuke ervaring en een hele goede training in het snelle ontwerpen. Voor herhaling vatbaar want ik heb alleen maar positieve reacties gehad en het was erg plezierig om te doen. Overigens zou ik dat ook  voor interieurontwerpen kunnen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *